Som et ekstra turforslag blev der i april arrangeret et besøg på motorvejsprojektet ved Funder Ådal, den nye motorvejs strækning Bording - Funder ved Silkeborg.

De 9 enheder der deltog i arrangementet fik en kort orientering, om den nye strækning gennem Silkeborg, samt en besigtigelse af selve brobyggeriet, også ved selve støbeområdet og under broen.

Hilsen Finn S. Christiansen


Broen over Funder Ådal
Vi ankom fredag aften og spiste aftensmad, kl. 19:30 gik vi op i et fællesrum på campingpladsen, hvor vi snakkede og fik vin, øl, kaffe og kage. Efter det gik vi ned og i seng.

Om lørdagen skulle vi mødes i fællesrummet kl. 10:45. Der blev vi budt velkommen, så fik vi af vide hvad vi skulle og hvordan det foregik med broen, som går hen over Funder ådal.

Da vi kommer der ud skal vi have hjelme på og hver anden skulle have en sikkerhedsvest på, da vi begynde at gå op på broen så vi hjælpesøjler og de rigtige søjler. Da vi kom hen til der hvor den anden halvdel af broen er blevet skubbet til, ser vi at den er for skudt med cirka en halv meter, da vi kommer hen til støbeformen ser vi lidt hvordan det forgår.

Vi kom også neden under broen hvor vi kunne se lidt af maskinen som skubber broen. Da vi kommer tilbage til bilerne kører vi ud og ser et sted hvor de næsten ikke er kommet i gang med at bygge. Da vi kommer tilbage sidder vi og slapper af ind til vi skal have fælles aftensmad, efter aftensmaden sidder vi ude og hygger os.

Da vi mødes om søndagen får vi af vide hvornår vi skal være væk fra pladsen, så sagde vi farvel til hinanden, så pakkede sammen og tog af sted.

Hilsen Jesper Jensen