Påsketuren 2015 til Sønderborg

De første ankom søndag eftermiddag. Da vejret havde været meget regnfuldt i ugen op til, gav dette en masse udfordringer med at komme på plads, da plænen var meget blød. Vognene skulle bukseres ind, men moveren kunne ikke rigtigt bruges på grund af det bløde underlag. Efter et par timers hårdt slid, kom vi på plads med hjælp fra lejrchefen. Senere kom Annelise og Laurits som kom på plads med hjælp fra vi andre. Vejret var stadig lidt usikkert, men vi fik vore telte sat op så der var lidt tørt at stå i, inden vi skulle ind i vognene.

Mandag var det et klart vejr med sol, så vi besluttede at gå ind til Sønderborg for at se på byen og gågaden. Dette var et god tur, men vi nåede næsten hjem inden en regnbyge fik fat i os.Tirsdag morgen vågnede vi op til et slud og regnfuldt vejr, så det var en koldt affære at komme op til vaskerummet.

Til middag ankom Lilian og Erik, men da var pladsen blevet så våd at det var svært, for at sige det var umuligt at komme på plads uden hjælp og en firhjulstrækker.

Onsdag eftermiddag kom der tre enheder mere som vi skulle have på plads. Dog var det en større opgave end som så, for at på Lene og Lars på plads, men det lykkes efter en times tid eller mere. Efter dette arbejde besluttede vi at der skulle mødes i opholdsrummet til fælles kaffe om aftenen. Torsdag var der standerhejsning og velkomst kl. 16 og senere fællesspisning. Dette var en aften med en masse god snak og hygge.

Fredag var der besøg på Dybøl Mølle og der var afgang fra pladsen kl. 10.45 efter at vi alle var ankommet til møllen blev vi budt velkommen og vi fik en kort information om hvordan turen rundt i møllen skulle foregå og at der var mulighed for at fremstille sit eget mel ved håndkraft. Man fik et indblik i hvordan de gamle møllere havde arbejdet samt historien bag Dybøl Mølle, der mange gange havde været brændt under krige m.m. Vi fortsatte hen til det historiske center Dybøl Banke.

Efter en introfilm gik vi udenfor, hvor solen var fremme og vi kunne indtage vores medbragte klemmer i en krog, hvor vinden ikke kunne få magt. Derefter gik vi rundt i centeret og slutte af med en film. Vi måtte erkende, at det stadigt var forår og temperaturen godt kunne være højere, når der var en kraftig vind med i spillet. Hjemme på pladsen var der læ, så vi nød at kunne være ude. Enkelte nød også eftermiddags kaffen i det fri. Aftenen sluttede af med fællesspisning og hygge i opholdsrummet.

Lørdagen startede med at der skulle lige handles lidt ind, nogle valgte også at gå ind til Sønderborg for at få lidt luft inden vi skulle til påske frokosten. Der var dækket bord samt turlederne havde købt lidt øl og snaps. 

Deltagerne skulle selv sørge for maden hvor enkelte havde købt færdigt smørrebrød. Det blev en meget hyggelig eftermiddag hvor lejr chefen kom forbi med en flaske julesnap så de der ville kunne få en snaps. En god dag med megen snak og hygge.Søndag var der besøg på Sønderborgslot. Vi startede kl. 10.00 fra pladsen, vejret var høj sol og stille vind så turen ind til slottet var en stor nydelse og der var blik over Als sund. 

Der var egnsudstilling samt historisk udstilling om slottets tilblivelse og anvendelse siden det første tårn blev bygget. Vi sluttede nede i gården, hvor der blev tid til et kik ind i slotskirken, et meget flot syn med den dekorering af vægge samt et flot kirkeorgel. 

Eftermiddagen blev brugt til at pakke de telte ned som var slået op søndag før påske, mens de øvrige nød den solrige eftermiddag. Vi sluttede af med fællesspisning om aftenen samt afslutning med tak for en god tur til Lilian og Lars.

Søndag formiddag var der afrejse og alle kom godt fra standpladsen uden problemer og vejret viste sig fra den fine side let vind og sol. En god påsketur med alt slags vejr, men med sol megen af tiden. Så endnu en gang tak for en god tur.

Hilsen Finn Medl. Nr. 001.

Nogle lavede større spor i græsset end andre

Alle måtte hjælpe når en vogn skulle på plads, fordi der var meget blødt

Velkomst ved turlederne

Fælles afgang til Dybbøl Mølle

Dybbøl Mølle

Håndkværne til at male mel på

Udsigt fra møllen

Stolen Louis altid har drømt om!

Kanonerne i stilling

Indgang til Dybbøl Banke

Medbragt frokost indtages

Der støbes kugler

Marketenderen

Og man siger kvinder snakker...

Påskefrokost hører der selvfølgelig også til en påsketur

Indgang Sønderborg Slot

Fangehul

Kirken på slottet med fotograf bag prædikestolen