Motorvejs-rundvisning i Silkeborg:


En stor tak til Finn for en super god rundvisning af et stykke motorvej.

Vi ankom før middag fredag til Silkeborg Sø Camping, det var ikke lige de bedste pladser vi fik, under store træer og meget skygge, selvom de var bestilt i god tid.

De andre ankom om eftermiddagen, vi hyggede os med kaffe og spiste sammen om aftenen, det var rigtig hyggelig.


th. Gudenå broen fra undersiden, søjlekonstruktionen


Lørdag startede vi fra pladsen kl 10 og kørte til  Finns arbejdsplads i Silkeborg. Der kom lidt flere mennesker til, som var tilmeldt til rundvisningen.


Besigtigelsen startede i udstillingscentret for motorvejen, og derefter kørte vi i bil rundt på strækningen iført sikkerhedsvest og hjelm.

Vi kørte ud til Nordskovs broen og fauna passagen i strækningens øst ende, hvorfra man kan se den første byport og indover Silkeborg by.

Naturområdet Vindingdal, broen over vildpassagen

Vi kørte stille ind mod området midt på strækningen som, hedder Skægkær bæk og Gubsø, hvor vi kunne se hvordan vejen er løftet over naturområdet. Vi kørte herfra for at komme ned i spunsstrækningen for at se den vestlige byport samt passagen igennem Dyrehaven og den store nedgravning med fald mod Gudenå systemet.

herover: Indsigt mod tunnelløsningen fra øst

Vi spiste sammen lørdag aften, og senere fik vi kaffe og snakken gik lystig.

Søndag morgen kunne morgen maden nydes i det fri.

Vi kørte hjem over middag efter nogle skønne dage.tv. Gubsø området

Ophold på Skægkær Å broen


herover: Hundeudsigt over vildtpassagen Vindingdal.

herover: ophold under Århusvejs skæring med MV, byport


Dyrehaven med blik over faunapassagen

Derefter stoppede vi på Gudenå broen og hørte lidt omkring tankerne om broens design. Herefter kørte vi ud i den vestlige ende ved Vindingdal broen og så den skønne udsigt. Også en hundeudsigt.

Vi kørte herfra for at komme ned i spunsstrækningen for at se den vestlige byport samt passagen igennem Dyrehaven og den store nedgravning med fald mod Gudenå systemet.

Det var en meget spændende og  interessant dag og høre om hvordan sådan et stykke motorvej bliver til.

Vi spiste vores medbragte mad ude på motorvejen. Jeg synes Finn var meget dygtig til at fortælle, han fik mange detaljer med.

Naturområdet Vindingdal, broen over vildpassagen

Jeg tror vi tænker anderledes, når vi nu kommer til at køre på den. Vi var færdige ved kaffetid , så vi nød kaffen i det fri.


En stor hilsen fra
Kurt og Anne Marie Villadsen