Knaus-Klub-Danmark


På turen blev der, sammen med de deltagende børn, selvfølgeligt også skåret græskar og de blev fine!
 

Der blev gået til "makronerne" af både børn- og voksne!


Tirsdag


Vi stod op til kedeligt gråvejr og blæst, men hvad, alt vejr er vel campingvejr 😏

Lotte, Kirsten og jeg var om formiddagen inde i Skive by og vende bøjler. 4 km var der at gå der ind,lidt langt i kedeligt vejr så Laurits kørte os der ind og hentede os igen 3 timer gik vi i gå gaden,der blev prøvet støvler og tøj,men intet købt.

Tilbage på pladsen var det tid til frokost samt afslapning med benene oppe,inden vi skulle mødes til stander hejsning som var kl.17 mod sædvanligt om formiddagen fordi Jens som var med til at arrangere turen var på arbejde om dagen pga.blæst blev standeren ikke sat op, så mødet foregik i opholdsrummet hvor Kenneth fortalte om turens program.


Knaus sangen blev sunget og bagefter var der øl-vand og chips,snakken gik lystigt indtil det var tid til at lave aftendmad til kl.19 hvor vi igen mødtes i opholdsrummet til fælles spisning. En hyggelig dag og aften.

Hilsen Annelise og Laurits medlem nr.540

Onsdag:

Besøg på Hancock Bryggeriet.

Onsdag skulle vi på besøg på Hancock Bryggeriet. Vi var nogle der valgte at gå derind en tur på ca 3 km hver vej, mens andre kørte derind. Vi blev mødt af Verner, som viste os rundt på bryggeriet.





Det første vi så, var de store kobber tanke, hvor brygningen starter. Derefter blev vi vist rundt i de forskellige afdelinger. Der blev ikke arbejdet denne dag, men Verner fortalte, hvordan en produktion foregår fra start til slut.

Til sidst var der smagsprøver til alle i bryggeriets kantine. Vi kunne smage al den øl vi ville, så der var ingen der gik tørstige hjem.

Hancock
Hjemvendt til pladsen var det blevet tid til frokost og – for nogle – en lille ” morfar ”. Aftensmaden blev som de andre dage indtaget i fællesrummet. Herefter var det slut på en hyggelig dag i godt selskab.

Med venlig hilsen,
Medl. nr. 35, Louis & Lotte
Hancock-BryggeriHancock-Bryggeri
Torsdag

Var der kør selv tur til Dalsgaard Antik. Vi var en del der tog derud. Og hold da op, der var noget at kigge på.

Nyt og gammelt iblandt hinanden og et loft fyldt med julepynt. Og lidt fik vi da også købt. Som afslutning fik vi kaffe og kringle. Om aftenen samledes vi i opholdsstuen til fællesspisning og hygge.


Fredag
____________________

Thise Mejeri
Deltagerne havde fået besked om at være ved informationen senest kl, 9.15 så bussen kunne køre rettidigt fra pladsen kl. 9.30 med retning mod Thise.

På Thise mejeri blev vi modtaget af produktionschefen, alle skulle klæde om inden vi kunne komme ind på selve majeriet. Omklædning til kittel samt ben og hår afdækning.

Alle smykker skulle tages af for også her at undgå bakterier m.m. og  fik en god  informativ rundvisning.
  • Thise mejeri er det anden største selskab med 2% af mælkeproduktionen og det største har 90 % af produktionen.
  • Der produceres 6000 l mælk i timen. Der er 150 varenumre for flydende produkter og 300 for de faste produkter. Varer mærket med Thise mejeri er alle økologiske vare og de øvrige produkter er mærket med Dybvad.
En meget fin rundvisning og det var muligt at købe mange fine oste og andre mejerivarer i butikken, inden bussen kørte mod Fur.

Vi ankom til Fur museum lidt i tolv efter en lille sejltur på fem minutter, Endda en gratis tur. Vi blev enige om at indtage vores frokost, men dette skulle ske udendørs under et halvtag. Turlederne serverede en øl eller vand for de som ønskede det.

Det skal dog siges at vind og regn gav en lidt kold og hurtig frokost inden deltagerne fandt vej ind i udstillingen og besigtigede de udstillede fossiller og danekræ en flot og interessant udstilling.

fur-museumMuseets leder havde en rundvisning og fortalte meget om de emner der fortæller om Danmarks geologiske historie. Men det er tungt stof, men interessant, hvis man havde interesse for dette.

Kl. 15.00 kørte bussen fra museet med den lokale guide John (som er blind). En meget humoristisk og fantastisk fortæller. En mand som kender øens historie og beboerne.
Fur-Museum
Bussen kørt roligt frem af vejen med en blind passager om bord som guiden udtrykte det.

Vi kørte til Langstedhuller med erosionsslugter og en niveauforskel på 30 meter, så der er langt ned hvis man ikke passer på. Herefter fortsatte turen rundt på øen med stop på Bette Jensens Hyw. Et punkt som har historisk betydning. Men hvorfor ved ingen rigtig. Turen blev hele tiden krydret med indlæg om lokalbefolkningen, John kendte dem alle.

Fur-Gammelhavn



Herefter kom vi til den tilsandede havn, Gammelhavn, som ikke længere var i brug, da man måtte opgive at holde styr på tilsandingen så bådene kunne benytte havnen.



Der hørte et lille museum til havnen, med gamle fiskeredskaber og andet.  Efter dette stop kørte vi videre, men vores guide formemmede at der var god tid, så han syntes at vi skulle gøre et ekstra holdt ved FUR Kaffe og The. Fur_Kaffe_og_The

Det var en lille hyggelig forretning og yder mere blev der serveret gratis kaffe eller the, samt der var mulighed for smagsprøver af diverse spirituøse drikke. Der var en særlig stemning i denne lille forretning, men det er ikke hele året at der er uddeling af gratis kaffe og the. I efterårsferien og om foråret en samlet periode på ca. 4-6 uger om året.


Efter denne gode pause med en kop kaffe eller hvad nu deltagerne havde smagt, kørte vi roligt videre mod Fur Bryggeri. Vi fik også oplyst at der graves ca. 100.000 tons moler på øen om året.

Fur_BryghusVi ankom til Bryggeriet og spisestedet hvor modtagelse var med et glas Juleøl og en information omkring historien om stedet.

Et tysk firma ejede stedet og gravet moler på stedet, inden det blev opkøbt af nuværende ejer. Stedet blev nogle år kun brugt til jagt, men så kom ideen om at omdanne stedet til bryggeri og traktør sted. Der arbejder 5 mand i produktionen incl. brygmesteren selv.


  • Der brygges øl i de fire første dage og fredag gøres der rent. Der brygges enten 2000 liter eller 4000 liter øl om dagen alt efter efterspørgslen.
Menuen var Stegt flæsk med kartofler og persillesovs, ad libitum, med tilhørende snaps.(Maltsnaps) Det lokale øl blev naturligvis serveret her til, et glas og herefter var det for egen regning.
Da klokken blev 19.30 var det retur til Skive og campingpladsen. Alle var lidt trætte efter en dag med mange fine indtryk og en oplevelse rigere om Danmarks istidshistorie og landets geologiske fortid.
thise-mejeri
______________________

Fur Museum
Fur
____________________

Fur Bryghus
Fur BryggeriFur_Bryghus
Tak til turlederne for en god oplevelse.

Hilsen Finn S. Christiansen.

Lørdagen startede meget stille og roligt, de fleste var vidst stadig meget mætte efter turen på bryghus.

Den hårde kerne var så småt igang med at pakke sammen. Der var standerstrygning kl. 10:00 hvor vi sagde pænt farvel og tak til alle. Samt diverse info om de senere ture her i klubben.

Efter vores farvel sang, gik folk hver til sit. Bestyrelsen gik til møde mens andre fik det sidste pakket sammen og kørte hjem af.
Der var dog enkelte hold som blev til søndag nu de var afsted.

Tusind tak til alle som deltog i turen.

Mvh. Kenneth og Karina.