8. - 18. September 2018


Levico-2018-Knaus-Klub
                   DanmarkKnaus-Klub-Danmark-ved-Levicosøen

Lørdag 8. og søndag 9./9

Vi var 4 vogne der ankom til den dejlige campingplads om fredagen. Vejret var helt perfekt med dejlig varme.

Lørdag formiddag gik vi tur og kom forbi badesøen på pladsen. I løbet af dagen ankom yderligere 4 vogne. Om aftenen havde vi fællesspisning med langbord rigtig hyggeligt. Vejret var helt perfekt.

Om søndagen ankom de sidste 3 vogne. Sidst på formiddagen tog de fleste det lille tog ind til byen hvor der var vinfest.

Der var en del boder med forskellige smagninger. Vi var inde for at smage på sagerne i en baggård hvor vi købte øl og vin. Vi var også inde for at se svampemuseet hvor der var rigtig mange forskellige svampe. Både de spiselige og ikke spiselige. Desuden også de rigtig giftige svampe. Da vi skulle tilbage til pladsen gik vi hjem. En dejlig gåtur ned omkring søen.

Kl 17 havde vi standerhejsning hvor vi fik oplysninger om turen. Herefter fik vi et fint traktement med italiensk brød med pesto og italienske specialister. Desuden serveres verdi til, meget lækkert.

Igen til aften havde vi langbord ude i det dejlige vejr.

Medlem nr. 89 - Kirsten og Knud Ole

Levico

Mandag d. 10/9

Kl 10 tog alle med det lille tog ind til marked i Levico.

For den lille sum af 1,50 euro kunne vi komme med toget til Levico Terme, hvilket var i kort afstand til gågaden og markedet. Nogle fik lavet en lille handel med de handlende.

Efter en " lille ting " på den lokale, tog alle hjem igen, de fleste gik den korte vej til campingpladsen.

Aftensmaden blev indtaget ved langbord og kl ca 22 var der ro. Tak til alle for en rigtig hyggelig dag!

Medlem nr. 35 - Louis og Lotte

Tirsdag d. 11.09

På tur i området i egne biler...

Vi samledes ved standeren kl. 10.00, og fordelte os i diverse biler, for at køre op i Val Campelle dalen, hvor vi skulle besøge et par bjergbønder. Vi kørte sammen med Finn, Kirsten og Knud Ole med Finn ved rattet. Vi kørte ad meget små bjergveje og første stop var ved et lille vandfald ved siden af vejen, der kunne vi dog ikke parkere, men der kunne tages billeder ud af vinduet.


Næste stop var ved Rifugio Crucolo, hvor vi var nede i kælderen, og der smagte vi ost og pølse og spek ( tørret skinke). Der kunne også købes spurmante. Vi købte 2 stk. ost og et stykke skinke og 1 flaske spurmante. Lillian havde fået gavekort til alle, så vi alle fik en gratis flaske pr par.Vejret var godt, og efter at vi havde nydt den flotte udsigt, slog vi os ned på terrassen og fik en lille ting til halsen.

Vi kørte endnu længere op af bjerget til Agritur Malga Caserina ,hvor vi spiste frokost. Også her var udsigten virkelig god, men vi var også 1468 meter oppe ad bjerget.

Der kunne købes forskellige retter til frokost; ost og pølse, spagetti eller schnitzler.
Derefter var dagen til fri disposition og vi kørte ned til campingpladsen. Flere var på handel i supermarkedet på vej hjem.

Louis, Erik og Buller havde ikke fået nok af bjergene så de kørte en tur på cykel op af det bjerg der var ved siden af pladsen, medens vi andre slappede af.

Efter aftensmaden, som foregik i det fri, faldt jeg over en af Knud Ole´s barduner og ødelagde mine briller. Det er ikke rart at skulle være den eneste ”faldne” kvinde i gruppen.

Nr. 91 Lene og Børge

Grappa

Heldags bustur onsdag den 12-9-2018


Bussen kom præcis kl 9, til campingpladsen. Bussen kørte til Bassan. Vi blev sat af bussen og gik ca 10 mim. Bassano ligger smukt ved floden Brenta , og med den berømte træbro over floden , designet af Palladio , ankom vi til Grappa Grapperia Nordini.

Vi fik fortalt lidt om Grappa, og vi så en film og fik smagsprøver af 4 forskellige Italienske brændevin Grappa 40 procent alkohol,som vi også kunne købe.

Italienerne slutter gerne deres måltider af med en Grappa. Grappa produceres af resterne af druerne, når der er presset vin på dem -druekvas eller " vinaccia" , som det hedder på Italiensk..

Guidet rundtur i Bassano:

Der var 3 pladser i byen.

1. Det gamle bjerg
2. Frihedens plads
3. Garivalde plads

Hele byen har mange smukke bygninger.og flere kirker. Træbroen blev beskadiget flere gange både af den rasende Brenta flod og under 2. Verdenskrig. Træbroen blev altid genopbygget efter Palladios ideer.

Vi spiste frokost i byen. Bussen kom kl 15 og hentede os , vi skulle ud til en Skulpturpark i Arte Sella. Vi gik ca 10 min til billetsalg og gåturen rundt i skoven tog 45 min. Der var mange flotte skulpturer, sikken fantasi og godt lavet.

Vi kørte hjem til campingpladsen kl 17,30, vi ankom kl 18,15 til campingpladsen, godt trætte efter en rigtig god og oplevelsesrig dag.

Mange Kærlige hilsner
fra Anne Marie og Kurt

Torsdag den 13. september 2018


Der var fridag på turen, så vi kunne foretage os hvad vi synes, enten i grupper eller alene. Dagen startede roligt, da der ved de fleste vogne først blev liv ved ottetiden.

Morgenmad blev indtaget. Der var ro ved alle da de skulle komme sig over gårsdagens heldagstur

Formiddagen blev brugt af flere til et indkøbscenter i Borgo Valsugana.

Der var et større supermarked og en stort Aldi butik, så varelaget kunne suppleres op. Temperaturen blev over middag på ca. 28-30 grader, så der blev holdt siesta ved de fleste. Kl. 15 blev der lidt liv igen, nogle gik op i byen for at handle, få en forfriskning eller gå i outlet butik for Cykel/sportstøj.

Sidst på eftermiddagen blev der kaldt til leg af turlederne. Vi skulle spille Kongespil, så der blev dannet to hold, af de som ville spille med. Efter spillet blev der moppet lidt fra det vindende hold, men kun i godmodighed. Om aftenen var der fællesspisning kl. 19, til en hyggelig aften i det fri.

Hilsen Finn

     

Fredag d. 14/9-2018

Vi blev hentet af vores busselskab kl. 9.00 og i dag skulle vi først til Trento og siden til smagning på Ferrari.
Vi blev mødt af en lokalguide som skulle vise os rundt i byen. Hun var meget svær at forstå, men vi fik en meget detaljeret rundgang i byen i 27 graders varme.

TrentoTrento slog sit navn fast i 1545-1563, da den var ramme om et kirkemøde, der betød det endelige brud mellem den romersk-katolske kirke og den evangeliske kirke.


Som den italienske port til det tyske rige fik Trentos biskopper særlige privilegier og de har styret regionen gennem det meste af middelalderen og indtil 1796 da den sidste biskop flygtede fra franskmændene. I byen var et stort borgområde som vi må udforske en anden gang. Vi så mange flotte gamle bygninger med mange friskomalerier på, og sluttede af i domkirken som der blev startet på i 1100-tallet, men den stod først færdig i 1515. Baldakinen under kuplen er en tro kopi af Peterskirkens i Rom.

Vi sagde farvel til vores guide og blev sluppet ud på egen hånd i 3 timer.


Sulten havde meldt sig og vi gik i små grupper rundt og besøgte de lokale restauranter, hvor menuen stod på Pizza og Tortelini, og ikke mindst kold øl.
Herefter gik vi lidt rundt i byen, men på grund af den høje temperatur blev vi hurtig tørstige igen, og søgte ind på en lille restaurant hvor der var kold øl. De må have syntes vi så sultne ud, for vi fik serveret pizza uden beregning. Herefter gik turen tilbage til turistinformationen hvor bussen samlede os op.Vi kørte ud til vinfirmaet Ferrari der laver Spumante. Vi fik en fin rundvisning og så produktionen, og bagefter fik vi 3 smagninger. Det var et meget elegant sted, og der blev investeret i et par flasker til Nytår.Herefter fragtede bussen os tilbage til campingpladsen. Alle var trætte.

Det blev til lidt let aftensmad ved langbord, inden vi skiltes for at gå tidlig til ro.
 Tak for en dejlig dag.


Lørdag d.15/9-18

Vi slapper af om formiddagen for at lade op til aftenens fest.

Kl. 15:00 mødes vi ved Cantina Romanese i Levico. Et lille vinhus der laver spumante, hvidvin og rødvin. De unge ejere fortæller om deres vine, og at deres bestemor kommer fra Tyskland, og at de er meget stolte af deres vine. Vi får serveret oste, skinke og pølse til vinsmagningen. Lækkert.

Kl. 18:30 starter vores festmiddag, helt overdådigt med 2 forretter, pasta med svampe, en stor grillet kødret med 4 forskellig slags kød og en dessert. Der var vist ingen der ikke blev mætte. Rigtig god mad.

I restauranten var der også besøg af en stor Gold Wing Klub. De havde bestilt musik som var 2 gøg og gokke musikanter som var rigtig gode. Nina blev aftenens Dancing Quin da hun blev budt op af en af musikanterne. Der var en rigtig god stemning. De få der blev til sidst blev også budt af den store Gold Wing lagkage

En rigtig dejlig aften, vi gik trætte og mætte hjem, selvfølgelig inden midnat.

Hilsen, Lene & Lars

Søndag d. 16.09

Så er den første uge af turen gået og vi har været heldige med vejret. Sol og varme , 27-30 gr hver dag og kun regn en enkelt nat. 

Erik og jeg tog det lille tog kl 10 ind til byen.

Der var græskarfest og Alzheimerfest. Så gågaden var flot pyntet med græskar i alle størrelser og faconer og alle butikker var åbne, så bi kunne vende nogle bøjler. Så der var fyldt med mennesker. 

Vi gik tilbage til campingpladsen og resten af eftermiddagen stod på afslapning.

Til aften var der fællesspisning ved langbord, med efterfølgende hygge. 

Lilian og Erik

Medlem nr 253

Tirsdag den 18.september 2018:

Efter at vi havde spist morgenmad kørte Niels Chr. og jeg en skøn tur op i bjergene omkring Levico søen.

Vi havde tidligere set at der var skilte som viste vej op til en skilift som vi ønskede at se. Efter ca. 18 km’s kørsel af snoede småveje kom vi frem til stedet, men liften var desværre lukket. Vi vendte snuden nedad igen, men vi tog en anden vej ned. Denne var mere stejl og smal så jeg var glad for at det var en rutineret chauffør som var bag rattet.

Vi var hjemme på campingpladsen igen omkring middagstid, og så gik vi i gang med at pakke klud, køleskab, grill samt alt det andet sammen. Vi var mega heldige, for da alt var pakket begyndte det at regne. Det var første gang på turen at vi fik regnvejr om dagen. Kl. 17:00 var vi alle samlet til standerstrygning og vi fik takket Lilian for det store stykke arbejde som hun havde lavet så det blev en kanon tur med mange skønne forskellige oplevelser.


Da der var penge i overskud havde vi besluttet at vi alle skulle op og spise pizza på campingpladsens restaurant kl. 18:30. Det er en pragtfuld måde at slutte ferien af på. Vi fik alle kindkysset og taget afsked med hinanden.

Anette & Niels Chr. Nr. 525
Onsdag den 19. september 2018:

Så kom dagen hvor hjemturen startede. Vi kørte fra campingpladsen omkring kl. 8. Niels Chr. havde bestemt at vi skulle køre hjem over Reschenpass og Fernpass. Det var en utrolig flot tur gennem de 2 pass.

Solen skinnede fra en skyfri himmel, så der var rig mulighed for at nyde den skønne bjergrige natur. Da klokken var omkring 18 gjorde vi hold for natten på Knaus Campingplads i Frickenhausen. Næste morgen startede vi ud igen lidt før 8 og så gik det ellers bare hjemad.

Med bagagen fuld af skønne oplevelser og mange timers dejlig samvær med alle deltagerne var vi vel hjemme i Esbjerg igen ca. kl. 21.


Anette & Niels Chr. Nr. 525